‘Twee stappen terug’ in de Duitse politiek

Op dit moment debatteert de Bondsdag in Berlijn over de invoering van een minimumloon in Duitsland. Dit is hier te volgen.

2014-07-03 10_45_51-Deutscher Bundestag - Startseite

Het minimumloon is omstreden, bij ondernemers, maar ook intern in de regeringspartijen CDU, CSU en SPD. Lees bijvoorbeeld maar wat de voorzitter van de economische vleugel van de CDU/CSU vanmorgen in een interview met Deutschlandfunk verklaarde.

Zur Einführung eines Mindestlohns von 8 Euro 50 ab dem kommenden Jahr sagte der Präsident des CDU-Wirtschaftsrates, Lauk, im Deutschlandfunk, es handele sich um einen nicht nachzuvollziehenden Rückschritt – ähnlich wie die Rente mit 63. Man werde nur dafür votieren, um die Große Koalition nicht platzen zu lassen.

Een stap terug, dus. Het zijn deels wel krokodillentranen, want de christendemocraten zelf hebben vaak genoeg ook voor een loonondergrens gepleit.

Maar toch, met de verlaging van de pensioenleeftijd naar 63 jaar terug zet de nog maar een halfjaar oude coalitie van sociaaldemocraten en christendemocraten in de ogen van velen vandaag een tweede stap terug.

Overigens blijkt uit een onderzoek vandaag in het Handelsblatt dat ondernemers weinig in het beleid van de nieuwe regering zien. Van ondernemers die dichtbij de CDU staan, keurt bijna vier op de vijf het beleid af.

2014-07-03 11_01_02-Seiten_8_9_Handelsblatt_2014-07-03.pdf

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s